Gastronomia

JAROSŁAW STACIWA

JAROSŁAW STACIWA

Szef kuchni z wykształcenia technolog żywienia-dietetyk, z zawodu kucharz, którego doświadczenie gwarantuje mistrzostwo w swoim fachu.
Karierę zawodową zaczynałem od najlepszych restauracji i hoteli na Górnym Śląsku zdobywając szlify w takich restauracjach jak: Tatiana, Hotel Monopol czy Hotel Polonia. Jako zdolny kucharz zostałem wyróżniony 3-miesięcznm stażem w Hotelu Treff w Niemczech. Kolejnym ważnym etapem w karierze było stanowisko Szefa Kuchni w najmodniejszej restauracji w Katowicach – Zielone Oczko, następnie w Restauracji Hotelu Pałac Czarny Las.
Prowadząc restauracje hotelowe sieci Accor/Orbis, Warszawa, Zabrze i Kraków starałem się udowodnić, że kuchnia hotelowa potrafi wznieść się na wyżyny, czego dowodem były liczne nagrody i grono zadowolonych klientów.
Wreszcie przyszła pora, na własną rękę pokazać, na co stać osobę kreatywną, czyli czas na własną restaurację. W Willi Marianna mam przyjemność odpowiadać za menu i pracę Restauracji , która jest prawdziwym skarbem w kulinarnym regionie Kotliny Kłodzkiej. W Restauracji stawiam na świeżość i sezonowość, inspirowanymi Kuchniami Świata a także polskie receptury w nowych intrygujących odsłonach.

 

„Doskonała i wykwintna kuchnia jest niczym podróż po najsmaczniejszych zakątkach świata.”

NASZA RESTAURACJA

We wnętrzu łączącym nowoczesny design, z dawnym klimatem tego domu -  będziecie Państwo mieli okazję odkrywać potrawy, inspirowane Kuchnią Polską, skomponowane przez Szefa Kuchni – Jarosława Staciwę. Serwujemy dania przygotowane z naturalnych składników. Śmiało czerpiemy z oryginalnych receptur, prezentując kompozycje w zupełnie nowych intrygujących odsłonach. Odważnie łączymy wpływy modnych Kuchni Świata z nurtem Modern Polish Cuisine.

Każdego sezonu,  komponując menu – nie zapominamy również o naszych najmłodszych gościach, dla których w karcie zawsze znajdują się specjalne dania.